Aamulla tosiaan saavuin Pariisiin ja tilasin sittenkin lipun Geneveen. (myyjalta joka puhui vain ranskaa ja espanjaa. (no sana sielta taalta enkkua))

Juna lahtee vasta 13.10 joten jaa aikaa katsella pariisia. (klo 1000) lipun myyja oli oikein mukava mies, antoi minulle ikkunapaikan, jotta voin katsella maisemia.

Jouduin vaihtamaan asemaa pariisissa, oli vaan hassua etta kaksi isoa kansainvalista asemaa on ihan vierekkain. Alle 100m valia. (toki valissa oli joki mut silti)

 

Kavin Louvressa, ja nain mona lisan ja paljon muuta. Ranska on JUMALATTOMAN kallis maa.

Vihaan pariisia, tai ehka viha on liian voimakas ilmaus, mutta asiaan... Mitaan ei ole englanniksi Ei loydy edes asiaa helpottavaa ja selventavaa kuvaa Missa on matkatavara sailytys. Ne ohjeet mita englanniksi saan, sekoittavat vain lisaa asiaa. Sitten ku se hiton sailytys loyty, ni en saanut sellaista kuittia mita vastaan se kone sitten avaa sen kaapin mulle. Joten siinahan selitat englanniksi mita haluan, kun ei ne ymmarra mitaan.  No onneksi pienen selvittelyjen ja eraan ranskaa taitavan neidon avulla sain loppujen lopuksi sen laatikon auki, tavarat vaihdettua laatikosta toiseen ja sen kuitin.



Geneve

jouduin sitten ostaa itselle silmatipat, kun kutisee ja ahdistaa ja kirvelee niin pahasti.

Nyt on hanille tuliainen.

Jos ranska oli kallis maa, ni kylla sveitsi on VIELA kalliimpi maa. Herran jestas sentaan, katselin hintoja ni normi big mac ateria makso 20€!!!

Kun tulin geneveen, nain junasta paljon haukkoja.

Juna sinne luxiin lahtee aamulla 0456 joten ei taas ihan hirveasti tule unta.

En voinut edes jaada asemalle nukkumaan vaan piti menna parkkipaikalle (maan alainen) jemmaan lukemaan kirjaa siksi aikaa.

Laitoin nyt ekan kerran tipat silmiin ja johan alkaa elama voittamaan taas. Naytin varmaan sita ennen ihan humalaiselta, isoine punasine silmineni. Untq tuli sitten n. 1 1\2h