Nyt alkaa matkan runko pikku hiljaa hahmottua. Toki se elää koko ajan, mitä lähemmäksi reissua mennään. Paikkoja tulee lisää ja paikkoja poistuu, kun löytyy muuta mielenkiintoisempaa.

 

Elikkäs, tällä hetkellä suunnitelma näyttää tälle, lennän (tiedän pasca reilaaja kun lentää, mutta halpalennolla ja sieltä jostain on helpompi lähteä liikkeelle) ensin saksaan, vielä tosin on auki minne sinne. Sinne mihin pääsee sillä hetkellä halvalla. Lentokentältä etsin juna-aseman ja lähden kohti Weimaria, tarkoituksena käydä Buchenwald:n keskitysleirillä. Sieltä matka jatkuu junalla Luxemburgiin, Ranskaan, Portugaliin, Espanjaan ja Marokkoon. Joka on reissuni pääasia. Espanjassa saisin todennäköisesti punkata sukulaisen luona yhden yön, joka olisi aivan mahtavaa.  Marokossa on tarkoitus olla useampi päivä. Tai sekin riippuu ihan aikatauluista.

Ranskassa haluaisin käydä louvressa (kuinkahan kallista sekin on?) Luxia täytyy tutkia vielä tarkasti, mitä sieltä löytyisi. Espanja on vain pakollinen paha siinä, että pääsisi Marokkoon, toki jos sukulaisen luokse pääsen, mielellään kiertelen päivän myös siellä. Portugalissa kaikki kiinnostaa, sinne menosta olen aina haaveillut kovasti. Marokko kihetoo "eksoottisuudellaan" ja Tangieriin en ole menossa. Johonkin muualle sinne, ei niin "eurooppaiseen" paikkaan.

Matkaesitteitä on tilattu vinopino ja kirjastoon käy matka, kunhan se ensin aukeaa, nettiä on myös selattu ahkerasti. Kyllä tämä alkaa tästä hiljalleen hahmottua.